بلوبری. قره گیله

خواص قره گیله یا همان بلوبری

قره گيله (Blueberry) گياهی است كه طول آن به 16 اينچ (تقریبا 40 سانتی متر) می‌رسد. اين گياه دارای برگ‌های بيضوی و نوک تيز با گل‌های صورتی و سفيد ريز است، كه در خلال ماه‌هاي فروردین و اردیبهشت غنچه باز می‌كنند. در اواخر تابستان، دانه‌های سياه ارغوانی آن برای چيده شدن آماده می‌شوند. اين گياه در زمره‌ی گياهان خانگی از تيره سياه گيله است و ميوه آن بيشتر مزه و ظاهر سياه گيله آمريكايی را دارد. ميوه آن را می‌توان به صورت تازه و خشك شده مصرف كرد و يا در تهيه انواع مرباها و دسرها به كار برد.

خواص قره گیله

ميوه و برگ‌های قره گيله در تهيه داروهای گياهی كاربرد دارند. ميوه آن حاوی تركيباتی به نام “آنتي سيانوسيد” است كه گفته می‌شود رگ‌های خونی را تقويت می‌كند، جريان خون را بهبود می‌بخشد و می‌توان از آن در درمان اختلالات چشمی‌نظير رتينوپاتي ديابتی، آب مرواريد و آب سياه و اختلالات گردش خون در بدن نظير رگ‌های واريس و بواسير استفاده كرد. اين تركيبات همچنين شبكيه را (بخشی از چشم كه ديد در شب را تقويت و به چشم كمك می‌كند تا با تغييرات نور سازگاری پيدا كند)، تقويت می‌كنند. خلبانان بريتانيايی در طول جنگ جهانی دوم قبل از عزيمت به عمليات بمباران شبانه قره گيله مصرف می‌كردند چرا که در اثر مصرف آن قدرت بينايی آن‌ها تقويت می‌شد. برگ‌های قره گيله، براي كنترل ميزان قند خون در افراد ديابتی مورد استفاده قرار گرفته است، ليكن هيچ گونه اسناد و مدارك مستندی دال بر موفقيت اين نوع درمان وجود ندارد. هر چند مصرف قره گيله در هر ميزان بی‌خطر است، اما اگر برگ‌های اين گياه در مقادير بالا و به مدت طولانی مصرف شود، سمی‌است. به همين دليل، مصرف كم و محدود آن توصيه می‌گردد. قره گيله خشك در طول ساليان متمادی برای درمان اسهال مورد مصرف بوده است. اين گياه حاوی ميزان بالای “تانين” است، كه به كنترل و كاهش التهاب روده‌ای (كه سبب اسهال می‌شود) كمك می‌كند. عصاره قره گيله، نيز می‌تواند معده را در مقابل زخم معده حفاظت كند. اين ماده توليد موكوس معده را كه در مقابل اسيدهای‌هاضمه نشان می‌دهد، تحريك می‌كند. چون اين ماده عضلات را شل کرده در تسكين درد ناشی از انقباض‌های قاعدگی می‌تواند مؤثر واقع شود.

دلایلی که باعث می‌شود همیشه یک مشت میوه قره گیله بخورید!

احتمالا میوه قره گیله را با زالزالک و یا انواع دیگر توت اشتباه می‌گیرند. قره گیله نوعی توت است که می‌توان آن را جزو دسته‌ی میوه‌های بسیار مفید قرار داد. در زیر به پنج دلیل که باعث می‌شود این میوه را حتما میل کنید، می‌پردازیم!

1- آنتی اکسیدان: این توت حاوی آنتی اکسیدان است. به همین دلیل رنگ آن تیره است. آنتی اکسیدان ماده‌ای قدرتمند است که با رادیکال‌های سلول‌ها مبارزه می‌کند.

2- ویتامین‌ها: قره گیله سرشار از ویتامین B است. ویتامینی که بدن برای تبدیل غذا به انرژی نیاز دارد. همچنین شامل ویتامین‌های C و E نیز است که فعالیت آنتی اکسیدا‌ها را افزایش می‌دهد. قره گیله غنی از مواد معدنی مانند پتاسیوم، سلنیوم، روی، آهن و منیزیوم است.

3- کم کالری: یک لیوان پر از کالری فقط 80 کالری دارد. فیبری که دارد برای صاف کردن شکم موثر است و چربی‌های ناخواسته را می‌سوزاند.

4- دسترسی راحت: در مناطق مرطوب شمال ایران به راحتی قابل دسترس است.

5- طعمی‌دلچسب و خوشمزه: همه‌ی ما تجربه این را داشته‌ایم که غذای سالم اما بی‌مزه بخوریم. این یکی از دلایلی است که علاقه‌ای به خوردن غذای سالم نداریم. با این‌که میوه‌های طبیعی سرشار از مواد مغذی و معدنی هستند اما قند نیز دارند. قره گیله سرشار از مواد معدنی، فیبر و ویتامین است و کالری کمی‌دارد اما همچنان خوشمزه است.

منبع: اینفو سلامت


نویسنده مطلب:




2 thoughts on “خواص قره گیله یا همان بلوبری

  1. سپيده

    قره قاط (قره قات) يا سياه گيله (قره گيله) به انگليسي Bil Berry ناميده ميشود كه از خانواده Blue Berry مي باشد با تشابه بسيار زياد ظاهري اما خيلي خيلي كوچكتر از Blue Berry پس اين دو از يك خانواده هستند اما با هم متفاوت هستند..

    پاسخ

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *